Lödde å / Kävlinge å

Ån startar som Kävlinge Å från Vombsjön och övergår sedan till Lödde Å lite närmare sin havsmynning. Sträckan kan delas upp i lite olika delar eller paddlas med övernattningar längs vägen. Största delen av ån går genom lantbruksmark. Första sträckan Vombsjön-Gårdstånga är en perfekt dagspaddling utan varken lyft eller speciella hinder. Därefter sker lyft vid Håstads mölla, Kvarnvik, Bösamöllan, Krutmöllan, Kävlinge x2 och Högsmölla.

Lödde kanotklubb ligger strax innan utloppet i Öresund och här kan du även hyra kajak/kanot för att paddla både uppåt men också ut i Öresund och fortsätta längs kustlinjen som t.ex till Bjärred.

Tips på bra sträckor att paddla är Vombsjön – Gårdstånga som tar ca 5 timmar. Gårdstånga – Håstad tar ca 2 timmar och Håstad – Utloppet i Öresund tar ca 6 timmar. 

Ån startar som Kävlinge Å från Vombsjön och övergår sedan till Lödde Å lite närmare sin havsmynning

Distans: 50 km

Nybörjare / Medel / Erfaren

Karaktär: Glesbygd

Längd/Fallhöjd: 50km/23m

Paddlingstid: 1-3 dagar

Lyft: Ja

Lugnt vatten

Ja

Kontakta oss
Tipsa om nya Äventyr

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor, vill tipsa om ett smultronställe vi missat att ha med, ser att en text behöver uppdateras pga nyheter eller att du ser att vi inte har bilder från platsen och du själv har fina bilder som vi skulle kunna få använda.

Telefon: +46768063888

Länkar
Uthyrare, Kurser

  • Hyra Kanot/Båt & Stand Up Paddleboards
    Kanoting
  • Hyra Kajak/Kanot
    Åboden