Järavallens rekreationsområde, Kävlinge

Järavallen är ett naturreservat i Kävlinge kommun och är ett av sydvästra Skånes största sammanhängande friluftsområden. I Järravallen vandrar du på både ängar, strand och tallskog och möter stor mängd av naturstigar. Tallskogen som främst består av tall, svarttall och gran planterades i området i slutet av 1800-talet för att förhindra sandflykt. Ett långgrunt havsstrandsområde med tångvallar möter du vid Lundåkrabukten där du även kan beskåda kitesurfare när det blåser. Förutom flera vandringsleder finner du även motionsslingor, tillgänglighetsanpassad stig, ridled, MTB led och grillplatser. Hela området är fågelrikt och vid havet finns en utsiktsplattform för fågelskådning.

I Järravallen vandrar du på både ängar, strand och tallskog och möter stor mängd av naturstigar

16 km

1-6 timmars vandring

Motionsspår 1,2 km, 2,2 km, 4,3 km, 8,1km, Skåneleden SL5, ridstig 3,4 km, mountainbikelinga 6,6 km

Rastplats 8, stuga 0, vindskydd 1

Kontakta oss
Tipsa om nya Äventyr

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor, vill tipsa om ett smultronställe vi missat att ha med, ser att en text behöver uppdateras pga nyheter eller att du ser att vi inte har bilder från platsen och du själv har fina bilder som vi skulle kunna få använda.

Telefon: +46768063888

Medlem / Nyhetsbrev
Signa upp för Nyhetsbrev

I version 2.0 av Adventurefinder kommer du ha möjlighet att bli medlem och få tillgång till massor av roliga funktioner. Än så länge kan du signa upp för vårt nyhetsbrev för all ny spännande information och tips.

Klicka här