Åkstilar Kitesurfing

I Kitesurfing finns det ett antal olika åkstilar/grenar. Vissa av dem tävlar man i dessutom. Innan du börjar kan det vara svårt att veta vad du skulle tycka var roligast, men när du väl köper din första kiteutrustning kan det vara bra att ha gjort ett första val iallafall då både kitesen och brädorna är anpassade för de olika åkstilarna. Grenarna som finns är Freeride, Freestyle, Wakestyle, Big Air och Vågor

Free ride

Freeride är den vanligaste formen av kitesurfing. Den innebär att du gör lite av allt men framförallt kryssar fram i vinden och hoppar lite då och då tillsammans med något trick som du kan träna in.

Free Style

Freestyle är en lite mer avancerad form där fokus ligger på just tricks i luften. Här sätter bara fantasin gränser och dätta är även en tävlingsdiciplin i både Sverige och internationellt.

Wake Style

Wakestyle är en lite nyare form som inte är så vanligt i Sverige ännu. Wakestyle liknar Wakeboardåkning och körs med uppbyggda hinder, hopp och slides.

Big Air

Big Air är en populär tävlingsform som har de största internationella tävlingarna av alla kitesurfing grenar. Big Air är lite som det låter, det handlar om att hoppa så högt som möjligt i luften, göra någon form av trick och landa på brädan igen.

Våg kite

Kitesurfing på vågor innebär lite av en blandning mellan kitesurfing och vågsurfing. Här används även en speciell typ av kitebräda som mer ser ut som en vanlig vågsurfingsbräda. I Sverige finns det ett antal bra ställen för vågor även om Sverige inte är bästa landet för just denna disciplin.

Kontakta oss
Tipsa om nya Äventyr

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor, vill tipsa om ett smultronställe vi missat att ha med, ser att en text behöver uppdateras pga nyheter eller att du ser att vi inte har bilder från platsen och du själv har fina bilder som vi skulle kunna få använda.

Telefon: +46768063888

Medlem / Nyhetsbrev
Signa upp för Nyhetsbrev

I version 2.0 av Adventurefinder kommer du ha möjlighet att bli medlem och få tillgång till massor av roliga funktioner. Än så länge kan du signa upp för vårt nyhetsbrev för all ny spännande information och tips.

Klicka här

;